Exclusive Stone Specialistul tau in piatra naturala

intrebari frecvente

Care este diferența între marmură și granit?

Este necesar să tratezi piatra naturală cu substanțe de protecție?

Ce este granitul?

Ce este calcarul?

Ce este marmura sau calcarul șlefuit și unde pot fi folosite?

Ce este marmura?

Granitul poate fi distrus?

Ce este granitul fiamat?

Ce este granitul șlefuit?

Ce înseamnă 'crosscut'?

Trebuie să cumpăr intrega foaie/lastra?

Cat timp trebuie să aștept pentru un material?

Care este cea mai bună cale pentru a întreține marmura sau altă piatră naturală?

Care sunt modalitățile de plată uzuale?

Care este diferența între marmură și granit?

Cu toate că ambele sunt roci și ambele sunt extrase din pământ, granitul și marmura ( și celelalte materiale din aceeași gama: calcarul, onyxul, și travertinul) sunt totuși foarte diferite. Granitul este format în adâncul scoarței pământului la temperaturi foarte mari, și este foarte dur, este o rocă rezistentă formată din minerale cristalizate.Famlia marmurii: calcar, travertin, marmură, onyx, sunt formate din sedimente, schelete de animale, scoici, materii vegetale, nămol, în adâncul oceanelor. După milioane de ani acestea s-au transformat în piatră. Pentru că principala componentă a acesteia este calciul, aceasta poate fi afectată de acizi cum sunt oțetul, băuturi din citrice, etc.

Este necesar să tratezi piatra naturală cu substanțe de protecție?

Piatra, chiar și granitul, are un grad de porozitate, și se poate păta în timp. Unele pietre au un grad de porozitate mai ridicat decât altele, fiind important ca acestea să fie protejate cu substanțe specifice care pătrund în profunzime pentru a preveni petele de ulei, vin, sau alte lichide care ar putea păta piatra

Ce este granitul?

Termenul de granit este denumirea atribuită unui grup de roci, care își are originea în magma pământului. Pe măsură ce acest material lichid fierbinte iese la suprafață și se răcește, formează o structură cristalină, granulară, rezultând astfel granitul. Granitul și alte roci asemănătoare sunt formate din materiale dure ca feldspați, cuarțite, mică, care se contopesc într-o rocă foarte dură, ideală pentru blaturi de bucătărie, pentru că lustrul lor este rezistent la acizii menajeri cum sunt oțetul, sucul de citrice și este suficiet de dur pentru a rezista la zgârieturi.

Ce este calcarul?

Calcarul este o rocă sedimentară care se compune în cea mai mare parte din material organic, cum ar fi schelete, scoici, cochilii ale creaturilor marine și sedimente. Calcarul este format din material ce s-a depus pe fundul oceanelor și după milioane de ani s-a transformat în piatră. Mișcările pământului, după perioade foarte mari de timp, pot forma lanțuri muntoase cu zăcăminte de calcar. Chiar și culmea Everestului este din calcar format pe fundul oceanului.

Ce este marmura sau calcarul șlefuit și unde pot fi folosite?

Marmura, travertinul sau calcarul șlefuit are o finisare mai mult mată sau satinată dacat o suprafață foarte lucioasă. Aceasta este obținută prin oprirea lustruirii exact înainte de ultimul stadiu. Această prelucrare este uneori preferată, deoarece are o imagine mai catifelată decât piatra lustruită.

Ce este marmura?

Adevărata marmură geologică este calcarul, care a fost supus unor presiuni și temperaturi mari și care și-a schimbat structura într-o textură cristalină, zaharoasă. În general este de culoare albă sau albicioasă, câteodată translucidă cu venaturi sau culori provenite de la alte minerale prezente la formarea ei. Din punct de vedere comercial, termenul de marmură poate fi atribuit oricărui calcar compact supus lustruirii, care include cea mai mare parte a marmurelor colorate, excepție făcând o parte din marmura verde.

Granitul poate fi distrus?

Ca oricărei suprafețe solide, loviturile puternice pot dăuna granitului. Datorită structurii sale cristaline, acesta se poate ciobi dacă este lovit cu obiecte ascuțite sau dure. Neprotejat, granitul poate absoarbe lichide ca uleiul, care pot produce pete închise la culoare sau decolorări. Contactul cu vase de bucătărie sau lichide fierbinți nu vor afecta granitul.

Ce este granitul fiamat?

Granitul fiamat este obținut prin tratarea suprafeței cu flacară. Aceasta produce topirea suprafeței și distrugerea unora dintre cristale lăsând o suprafață cu o textură antiderapantă, ideală pentru pavările exterioare sau pentru locurile unde nu sunt recomandate supafetele lustuite ( piscine, etc.).

Ce este granitul șlefuit?

Granitul șlefuit este obținut atunci când procesul de lustruire este oprit înaintea obținerii unei suprafețe lucioase. Aceasta va crea o imagine mult mai moale și mai mată a pietrei.

Ce înseamnă 'crosscut'?

Tăierea se referă la un anumit mod de .feliere. a blocului de marmură. Modul tradițional de tăiere a materialului, cum ar fi travertinul este .tăierea pe venatura. similară cu tăierea pe fibră a unei bucăți de lemn astfel încât pe placa obținută sunt vizibile stratificațiile materialului sub formă de dungi paralele. Dacă blocul este tăiat de-a lungul fibrei, rezultă o cu totul altă imagine ca aceea a tăierii de-a lungul unei bucăți de lemn.

Trebuie să cumpăr intrega foaie/lastra?

Ca și la croitor fabricantul cumpără materialul brut și iți vinde produsul finit. În preț este inclus costul transportului, materialul, măsurătorile, tăiatul, lustruirea și montajul acestora. Necesarul de material este determinat de complexitatea modelului ales și de nivelul de pierderi. Noi vom aranja bucățile tăiate astfel încât să reducem pierderile de material și să păstrăm frumusețea naturală a venaturilor și a desenului.

Cat timp trebuie să aștept pentru un material?

Termenul de livrare variază în fuctie de complexitatea lucrării, de alegerea unor materiale disponibile din stoc sau de alegerea unor materiale speciale care pot fi aprovizionate în mod uzual în 2-6 săptămâni, indiferent dacă materialele sunt autohtone sau din import.

Care este cea mai bună cale pentru a întreține marmura sau altă piatră naturală?

O veche vorbă populară spunea: Nu folosi niciodată ceva ce nu ai folosi pentu propriile mâini. Nu trebuie folosiți niciodată detegenti puternici sau bureți abrazivi pentru a curăța suprafețele din piatră naturală. Nu trebuie folosite produse acide; acestea incluzând substanțe ca amoniacul sau alți detergenți lichizi comuni. Trebuie folosite intodeauna produse de curățare și protecție special create pentru piatra naturală. Pentru detalii suplimentare referitoare la aceste produse vă rugăm să ne contactați.

Care sunt modalitățile de plată uzuale?

La lansarea unei comenzi de material sau montaj avansul minim necesar pentru derularea contractului este de 30% restul fiind achitat în momentul ridicării / finalizării comenzii prin: ordin de plată, bilet la ordin, cec sau cash.

Feedback

Puteţi folosi acest meniu pentru a semnala problemele tehnice pe care le găsiţi pe site.

Unele se pot rezolva şi în aceiaşi zi de la semnalare, ajutându-vă să vă desfăşuraţi lucrul.

captcha

Caută

Puteţi folosi acest meniu pentru a căuta orice pe site.